2017-06-26 Ny skola eller inte ny skola, det är frågan.
På fullmäktigemötet den 31 maj så svarade vårt kommunalråd Mikael Karlsson (S) på min interpellationsfråga angående skolbygget att både vi i fullmäktige och allmänheten skulle få en utredningsrapport från Sweco om skolan den 13 juni. Vi i fullmäktige fick vår information den 13:de och allmänheten fick infon genom en ensidig intervju med kommunalrådet i denna tidning den 22 juni.
Även denna gång så höll han isär möjligheten för allmänheten (d.v.s. du) att få höra vad oppositionen (d.v.s. jag) tycker om hanteringen och kostnaden m.m.
Vi har i fullmäktige fått en ensidig information vid två tillfällen efter mötena i fullmäktige, inte i mötena utan efter. Detta för att kunna undvika att någon diskussion och debatt kring den nya skolan.
Den 5 september skall ”vi” få den slutgiltiga rapporten från Sweco enligt herr Karlsson, så på fullmäktigemötet i september eller i bästa fall på oktobermötet så kommer han och den ”rödgröna röran” att ta upp frågan till beslut, tror jag.
Vad är det då dom kommer att besluta?
Jo dom, tillsammans med den andra röran, kommer att ta beslut på att riva rösparksskolan, bygga en ny stor skola för ca 750 elever på samma plats för 400 milj, (inklusive ett nytt gympalats för 50 milj.), bygga ut Kristinebergsskolan för 47 milj, bygga ut Tösse skola för 29 milj., bygga om/renovera Nolby skolan för 28 milj., och att stänga igen och sälja Södra skolan.
Summan som dom vill att ni skall ta ett gemensamt ansvar för är nu uppe i ca 600 miljoner (inklusive utrustning till lokalerna). Detta beslut innebär alltså att ÅKAB, som idag har lån på ca 600 milj., kommer att få ett totalt lån på 1,2 miljarder!
Med andra ord så kommer en skola, som hade ett par fuktskador och som man fortfarande inte brytt sig om att lokalisera, att kosta lika mycket som ÅKAB idag har i lån för alla hyreshus, alla industrifastigheter och alla skolor i Åmåls kommun tillsammans. Sjukt !
Jag kan inte göra så mycket mer åt denna sak än att informera er som skall betala kalaset.
Jag har ju bara en röst i päronsalen.

Tomas Linström (-)
Ensam, men inte tyst.


2017-02-21 En enda punkt i Päronsalen
Nu slår man rekord i få frågor på Kommunfullmäktiges möte. Förutom ett par standard punkter så har man endast med ett medborgarförslag angående "hundrastplats".

Jag har tagit upp denna nya trend som Mikael Karlsson börjat föra, vid ett flertal tillfällen (3), nu senast på förra mötet.
Detta blir den sjunde gången i rad som man fråntar Åmålsborna deras rättigheter vad gäller demokratin i Åmål. Alla beslut tas numera i Kommunstyrelsen. Detta innebär att ingen har tillträde till dessa möten mer än de som deltar och att all information blir "tvättad" av beslutstagarna själva. Undrar om Pd kommer att skriva om detta, dom har inte gjort det hittills iallafall.

2017-02-09 Skolan
Nu verkar det som både Centerpartiet och Liberalerna bytt fot när det gäller skolbygget.
Bra, nu skall vi bara få med resten.

2017-01-11 Ny stor skola ?
Har Åmål råd att bygga en ny skola för 500 miljoner?
Om man ser kostnaden per capita så är denna investering samma som om stockholmarna bygger ett nytt Karolinska för 50 miljarder !
Sant !

2016-06-26 Bordläggning- inga problem.
På mötet den 22 juni var det inga problem med att bordlägga 16st punkter av 29 på dagordningen.
Två möten innan var det omöjligt att bordlägga 14st av 50, men då spelade ju Sverige ingen landskamp i Frankrike.
Patetiskt.

2016-05-04 ”Go and love yourself ”
Den lilla fullmäktigeprotesten fungerade ju bra. Alla som jag ville markera ett missnöje emot reagerade över all förväntan.

Vad är jag nu så missnöjd över:
Jo jag tycker att medborgarna blir bedragna på demokratin för att informationen om vad som beslutas inte kommer till deras kännedom. Ej heller vad oppositionen klagar över når dem. För att det skall fungera som det är tänkt, ända sedan grekerna kom på demokratin, så måste ”folket” få information. Om nu media struntar i att informera så måste politikerna se till att infon når medborgarna på annat sätt, och det gör man inte genom att lägga 50 frågor på en och samma kväll. Men det var väl det som var syftet. Jeanette Gustafsdotter, vd Tidningsutgivaran sa i Nyhetsmorgon (Tv4 kl.6:49 den 2 maj) att ”medierna är den yttersta garanten för demokratin”.


2016-04-21 Nu jävlar.....
Nu har Mikael Karlsson, vårt kommunalråd i lilla Åmål, tagit i så han spricker. 50 punkter på dagordningen inför nästa fullmäktigemöte.

Vad är det han vill gömma i denna hög av frågor???


2016-04-01 Pärondemokrati i Åmål
Inget av den kritik som framförs i Päronsalen når medborgarna i form av artiklar tryckta i PD. Detta har förstört demokratin i Åmål.
Det är för jävligt att en sån liten skittidning kan få ha så stor makt. Trodde det skulle bli bättre när man nyss äntligen bytte chefredaktör, men det blev värre.2015-08-05 "Götheborg" var här.
Inte staden då men båten Ostindiefararen.
Roligt och lite historiskt, pampigt.

2015-05-04 Alliansens bluff.
Alliansen i Åmål försöker ge sken av att de är emot att vandrarhemmet görs om till flyktingboende.
Dom röstade allihop för en nedläggning av vandrarhemmet!
Den enda som röstade nej i Päronsalen var jag.

2015-03-28 Hälsning till "Humle och Dumle" (fp).
Hoppas ni läst dagens tidning och tar till er kritiken.

2015-03-28 Farligt - mycket farligt ! !
Mikael Karlsson (S) säger sig inte vilja ta på sig något kollektivt ansvar för publikationen av ”Sune City” motionen på den antirasistiska webbsidan ”interasistmen.se”.

Denna sida drivs gemensamt av Socialdemokratiska arbetarepartiet, LO och förbundsavdelningarna i Dalarna och har anställt Henrik Johansson som facklig-politisk ombudsman.
Låter lite som Putins ”mobbpack” i Ryssland tycker jag.

Sådana här webbsidor ska inte, och får inte, nästla sig in i de partipolitiska diskussionerna för då blir det farligt, mycket farligt.

Mikael – ta avstånd från detta så förlåter jag ER !


2015-03-09 Till alla andra duktiga personer.
Fattar ni inte grejen med "Sune city" så är det bara att beklaga.

2015-03-09 Till alla duktiga idioter.
Jag får varken partistöd eller något arvode för att närvara en kväll i månaden i fullmäktige.
Med andra ord, jag får inga skattepengar. Jag gör detta helt gratis.
Är detta helt klarlagt nu. Ni som fortfarande inte fattar får väl ta och läsa ytterligare en gång - sakta, eller fråga en kompis.

2015-03-02 Motion inlämnad till fullmäktige
Eftersom vår lokaltidning har slutat att rapportera om politiska händelser i Päronsalen så yrkar jag på att Åmåls kommun återgår till att även annonsera dagordningen vid framtida kallelser.
Detta för att invånarna i Åmål överhuvudtaget skall få någon information om vad vi håller på med här uppe. En demokratifråga med andra ord.